Venstre HøyreSiste
18.08.2019
17.08.2019
16.08.2019
15.08.2019
14.08.2019
13.08.2019
12.08.2019
11.08.2019
10.08.2019
09.08.2019
08.08.2019
07.08.2019
06.08.2019
05.08.2019
04.08.2019
03.08.2019
02.08.2019
01.08.2019
Juli 2019
Juni 2019
Mai 2019
April 2019
Mars 2019

Opositen
8&8
Lek 7 Alvor

Bli VIP

Om ITAT

18.08.2019

Jeg har ikke et skikkelig Anti-Virus-program på PC'en nå, så jeg har bestemt meg for å prøve ulike programmer som har en gratis prøveperiode slik som det jeg laster ned akuratt nå et som jeg skal prøve i 30 dager.

Jeg stod opp omlag kl 11.00 idag og har oppdatert bloggen for 17.08.2019 - og endelig etter /noen dager hvor jeg har lagt litt etter med bloggen, er jeg nå ajour og det er veldig kjekt å kun fokusere på bloggen for idag - det er kjekt både personlig og profesjonelt å være i hverdagen og oppdatere bloggen.

Lek 7 Alvor: I dag setter jeg fremfor meg Fortnite og kort vurderer hvordan virkerene ville vært sammensatt i spillet, spesielt da fra begynnelsen; det er få, kun én, en begynner med ingen ressurser, en respekterer kun seg selv - i de nye robotene som finnes i spillet nå ser en det veldig tydelig; de kan sprenges i luften og mange gjør det for å drepe den andre i roboten som blir bemannet av opp til to stykker, en er liten i den forstand at alle er av samme størrelse i spillet, en er kald som skal ta alle andre i spillet alene, det kan være både menn og kvinner og en er med seg selv fra starten.

Ikke så mye annet å si om spillet i forhold til Lek 7 Alvor egentlig; alvoret er avslutningsvis selve spillet i seg selv.


Jeg har fått nye spørsmål!

Gjerne send meg spørsmål straks dere lurer på noe, så fremt det er noe som kan passe seg å svare på i bloggen.

Jeg er litt sen ute med bloggen idag, men jeg vil bruke så mye tid jeg kan på spørsmålene - gjerne send meg flere om dere ikke synes svarene var grundige nok!

"Kan du utdype litt om hvorfor du sa at ordene "Hus" og "Hodeskalle" ofte sammenlignes? Det virker som en høyst merkverdig uttalelse."
I poesien er det veldig vanlig å sammenligne hus og hodeskalle. Jeg trekker først og fremst inn et bilde fra en artist ved navn Laleh, som kan søkes opp på nett også ved å søke på albumnavnet; "Me &":
I bildet ser vi artisten selv som ligger med hodeskallen sin mellom noen hus - her ser vi nøyaktig det jeg er inne på angående disse to tingene; en hodeskalle som sammenlignes med hus. Videre vil jeg trekke inn Hensik Ibsen sitt stykke Peer Gynt hvor hovedkarakteren underveis i boken uttrykker; "Beskikke mitt hus?", som om det var noe veldig merkverdig og uforståelig med uttrykket; "Beskikk ditt hus." - med dette ser vi at ordet hus kanskje kan være vanskelig å forstå dersom en tenker poetisk, tvetydninger, overførte betydninger av ting.

Videre er det slik at et hus er et hjem, og dersom vi trekker inn ordet; "dwell" som blant annet betyr å tenke, som en forbinder hodet med, så er det nettopp det Peer Gynt gjør i sin undring; tenker - og videre er det slik at dersom en ser på ordet dwell, så kan en finne at det begrepet både betyr; 1. 'å leve i eller ved et spesielt sted', 2. å tenke, snakke, skrive ...', og her ser vi at når ordet 'dwell' har samme betydning som 'hjem', som oftest for oss sammenlignes med ordet; 'hus', så ser vi at hus og hodeskalle i dette tilfellet med ordet; 'dwell' er en betydning av det samme ordet.

Jeg kan avslutningsvis legge til at albumet i tittelen til albumet Laleh, så finnes navnet Simon, og i en viss kultur skal Simon ha endret navnet sitt til Peter, og videre har navnet Peer som i 'Peer Gynt' helt samme betydning som navnet 'Peter'; "en klippe".

Farao er et navn som betyr 'stort hus', og det er en som var blant annet i kontakt med folkeslag som Simon har vært i kontakt med, og som selv videre fikk navnet Peter - som også har formen; 'Peer'. Til dette kan jeg nevne at folkeslaget Simon har hatt noe med å gjøre er veldig opptatt av tankene som knyttest oftest til hjerne i hodeskallen, hvor de blant annet skulle ha hatt samtaler med Farao om drømmer - her også ser vi en sammenheng med interesse for hva som skjer i hodet og navn som betyr noe med 'hus' - og jeg antar at da det er veldig mye fokus på dette med hus i spesielle kulturer fra midt-østen kommer det spesielt på grunn av flykten fra Farao - som spesielt med Tutankhamon også bruker store hodeplagg som du kan se i bildet under; videre ser vi her at den som kalles; 'stort hus', også har noe stort på hodet, rundt 'hodeskallen' - her kunne også begrepene 'hus' og 'hodeskalle' vært sammenlignet.


Det er veldig kjekt å få spørsmål angående slike noe vanskelig tilgjengelige poetiske overførte betydninger - som forfatter, poetiker, dikter har jeg lært veldig mange ord, men jeg vil nevne at det språket jeg utvikler med blant annet ordboken i mitt forfatterskap kalt Otliste som er tilgjengelig gratis på nett ved å trykke på den forrige lenken, så er der ingen "poesi", ingen overførte betydninger, ingen språklige motsetninger i et begrep, ingen selvmotsigelser, ingen tvetydigheter som de to begrepene jeg har nå har sett på i denne besvarelsen - det er fordi at jeg mener det beste er et språk som har kun én forklaring til hvert ord, og derfor synes jeg det er veldig fint at jeg får slike spørsmål da jeg med dette får mulighet til å vise svakheter ved eksisterende språk.

"Spilte du mye videospill i oppveksten? hvilke spill spilte du da?"
Ja, jeg spilte veldig mye tv-spill; Nintendo NES, Super Nintendo og Nintendo 64, og til disse maskinene har jeg kanskje veldig raskt tippet spilt en omlag 100 ulike spill. I tillegg har jeg spilt en del på datamaskin også, men da jeg flyttet til Voss for å begynne på Idrettslinjen på Voss Gymnas, så sluttet jeg for det meste, bare spilte litt innimellom - men, jeg har periodevis spilt litt helt frem til nå, og idag er det en del av jobben.

"Hva er den beste fast food sjappa i Bergen i din mening?"
Jeg er ikke helt sikker; jeg kunne tenke meg noe bedre mat, noe tilsvarende; Melk & Smak. Jeg liker det meste av mat, og derfor når en har det grunnleggende som melk, og har mulighet til å velge mange forskjellige typer mat i ett som i Melk & Smak, så får en en god variasjon. Det handler mye også om miljø, og foreløpig har jeg ikke vært et sted hvor jeg virkelig så et godt miljø - Melk & Smak vil kunne bli et sted hvor en har noe lignende kontroll med kundekretsen som Imponer har med hvilke deltakere som er med - og da vil miljøene spesielt kunne bli bra. Gjerne spør igjen om du vil ha mer konkret et sted i byen.

"Har du spilt det populære mobilspillet Pokemon Go? Hvis ikke, hvorfor det? Antar du har hørt om det, og Bergen har en stor og aktiv scene, og noen av dine fans spiller spillet også."
Ja, jeg er blant annet forhandler for Nintendo og har på den måten direkte kontakt med leverandøren av produktene i Norge. Jeg har ikke fått prøvd det da jeg ikke har vært i kontakt dysisk med spillet. Kult, å høre at fans har felles interesser med tanke på spilling. Jeg kan ellers legge til at det er første gang noen har omtalt at jeg har "fans", så kult at du sa det.

"Forestill deg at du hadde evnen til å fremkalle en fysisk manifestasjon av dine indre krefter som har en eller annen superkraft. Hva ville du kalt denne manifestasjonen og hva er superkraften dens?"
Gjerne se til Min kjærlighet til deg som er en diktsamling jeg har skrevet for noen år tilbake - i det ene diktet finnes der akrostikon, altså de første og siste bokstavene i diktet danner to ord; 'Rosea Purpureus' og 'Candentissimus' - disse to ordene betyr på norsk; 'Lilla rose' og 'Lysest' - lilla er ofte sammensatt med noe som overstiger det vanlige i samfunnet, en rose er noe som vokser og er høy, og har et forsvar - 'lysest' er da enkelt nok det som er lysest, ofte kanskje om en tenker psykologisk, det sterkeste. Manifestasjonen kunne i dette tilfellet vært et av rosebildene som de lilla rosene i kjærlighetsdiktene hvor superkraften da ville være som om det jeg har nevnt - det er én mulig forestilling. Ellers kan jeg nevne at i konkurranse vil en kanskje sammen med andre som for eksempel i Imponer oppleve å få ekstra motivasjon og vilje som kan medføre spesielle resultater - da vil det også kunne oppstå noe spesielt mellom to stykker, men hvor det er lagt opp til at den ene vinner.

"Hvor mange kjønn finnes det?"
Dette tar jeg som et faglig spørsmål, og da vil jeg nevne at det som har med vitenskap å gjøre behandler jeg spesielt i forlaget Verda sin utgivelser og inntil jeg har skrevet eventuelt en bok om kjønn, så vil jeg ikke svare annet enn det som er vanlig idag; to kjønn. Jeg er ganske sikker på at Sverige har oppdatert lovverket med noen spesielle lover angående kjønn - men, jeg er ikke helt oppdatert på hva det gjelder. Jeg har en del mer å legge til om emnet, så gjerne spør igjen om det er noe mer du lurer på.Jeg har laget en film om kometen i Fortnite denne sesongen - gjerne se ved å trykke på lenken under:


Dagens vær: Overskyet og litt kaldere - det er akuratt den høstdepresjonsfølelsetemperaturen nå; når sommeren kjølner av og en merker at nå går det mot høst. Jeg skal ikke gå inn i noe slikt humør, men kose meg med høsten som kommer og heller glede meg over at det kan komme flere sommerdager enda.
Dagens matbit: Jeg kjøpte en pølse på tilbud på YX i Askvoll - også en God Morgen kjekssjokolage til dessert.Når jeg var i Askvoll sentrum igår, så kom jeg på at jeg aldri hadde vært nordvest for Askvoll sentrum - så jeg gikk en tur langs veien dertil og kom til en brygge - mest sannsynig kun arbeidsfolk, sjømenn, fiskere og slikt som holder til der - det lå en butikk for sjømat der. Jeg tok noen bilder av området, og ser du på det ene bildet med en vei videre skal jeg gå der engang jeg har tid for å komme enda litt lenger langs den retningen.


Gjerne vær med å sikre bloggens kortsiktige fremtid:

Det er behov for midler, og det er mulig å gi pengegaver anonymt her:

Konto: 0539 68 22980

Takk til alle givere!
© 2019