Venstre Høyre


04.09.2019

Jeg har kost meg litt med ulik forskning på noe helt nytt jeg jobber med i Det Gode - og jeg kan benytte anledningen til å presentere det grunnleggende: Jeg utvikler en ny pris som Det Gode kan komme til å gi ut; Godprisen. Det er på nåværende tidspunkt veldig kjekt å jobbe med å utvikle dette og det er spesielt kjekt å forske på det i forbindelse med det historiske perspektivet som også faller sammen med den hovedsakelig historiske filmen; 'Den Gode Æra'.

Dagens Oposit: Jeg har idag en viktig Oposit; det er nemlig forskjell mellom hva som er sant, lov og godt - dette blandes ofte med hva som er "rett" og ikke, og rett betyr mange ulike ting på ulike språk, men ofte forstås det som 'høyre', og da oppstår det ofte gale situasjoner hvor en forsøker å plassere ting som er 'godt', 'sant', 'lov' eksempelvis på én av sidene, enten høyre eller venstre. Eksempelvis hva som er lovlig og ikke, må jo gjelde både ting på høyre og venstre - retning skulle ikke ha noen betydelse.
Jeg har oppdatert siden for Opositer med de siste dagenes Oposittegninge. Gjerne se ved å trykke i menyen.

Jeg har oppdatert 'Om ITAT' med informasjon om Opositen, 8&8 og Lek 7 Alvor: Om ITAT

Jeg har laget stamtavle av slekstreet jeg laget for en del år siden - jeg har hele 4 komplette generasjoner bakover, og legger disse ut i stamtavlen. Jeg har slektninger registrert i slektstreet jeg selv har utviklet hele 10. generasjoner bakover, men da kun på 1 gren, så jeg avventer med å legge ut mer inntil videre da jeg skal ta opp igjen forskningen en gang senere.

Gjerne se stamtavlen min ved å trykke på bildet under eller på lenken i menyen for 'Stamtavle'!Stamtavlen kunne jeg har laget vannrett slik som er mer vanlig på nett for eksempel blant rojale, men slik den er laget er den enklere å lage på nettsiden spesielt med mange generasjoner bakover - den er helt grei med tanke på oversikt så den forblir slik inntil videre - kanskje oppdaterer jeg utseendet en gang senere.

Dagens tilbakeblikk: På tur til Rosendal hvor jeg har slektninger fra min mor sin side, så husker jeg at jeg kunne velge mellom lyst og grovt brød og da valgte jeg grovt - som om for å også vise at jeg "var klok nok til å velge et sunt" alternativ. Jeg var kanskje en 4-5 år eller noe lignende.

Dagens begrep: Noen foreldre sier; "Stakkars liten!", skjønt til barn - videre kunne en sagt; 'gutt eller jente.' som et tillegg, som gir; 'Stakkars liten - gutt eller jente!". koseprat mellom foreldre og barn, eventuelt for eksempel litt eldre barn til yngre spedbarn.

Jeg har oppdatert bloggprogrammet med sikkerhetskpiering av innhold da jeg ved et uhell slettet en del notater under programmering. Nå blir det litt enklere å sikre innholdet.Jeg har laget et nytt sikte til Fortnite - jeg tegner sikte og så programmerer jeg det slik at alt foruten selve siktet er usynlig over Fortnite på skjermen. Siktet blir da omlag det samme som siktet på en sniper i spillet, men som jeg kan ha konstant også når jeg ikke sikter. Spesielt er det en fordel å ha et godt sikte for å oppnå at en alltid er klar tl å skyte - det er nemlig slik at om en setter ens egne øyne, siktet på skjermen og et mål på en linje, så er det om siktet er lite synlig slik det ofte er på spill, så må en før en skal sikte og skyte lete etter siktet på skjermen for deretter å finne igjen objektet som skal skytes - når en har et godt sikte så ser en det uansett, og da kan en skyte mer direkte uten å finne siktet først.

Jeg merker en vesentlig forskjell på siktingen min når jeg bruker sniper og når jeg bruker andre våpen og det må ha å gjøre med siktet hvor snipere har et veldig synlig sikte - derfor er det siktet jeg har laget veldig likt snipersikte. Se bildet under.Et bilde jeg vil ha med fra igår når jeg gikk fra Aksvoll til Dale og tilbake igjen - tatt fra en turistholdeplass etter den første tunnellen etter den nye broen når en kjører fra Dale.


Gjerne vær med å sikre bloggens kortsiktige fremtid:

Det er behov for midler, og det er mulig å gi pengegaver anonymt her:

Konto: 0539 68 22980

Takk til alle givere!


Siste
04.09.2019
03.09.2019
02.09.2019
August 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mai 2019
April 2019
Mars 2019

Opositen
8&8
Lek 7 Alvor

Skisser

Bli VIP

Stamtavle

Om ITAT
© 2019